Biskvi med hallonsmörkräm och vit choklad



Biskvi är ju en av de goda kakorna men lite jobbiga att göra, så jag gör dem oftast i rutor så blir det helt plötsligt en enkel kaka att göra.

Maken äter ju glutenfritt så denna har han nu gömt i garagets frys, där går ingen och plockar kakor nämligen :) 







300 gr mandelmassa
1/2 dl råsocker
1 ekologisk äggvita


200 gr smör
2 dl hallon
1 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 eko äggula

200 gr Valrhona vit choklad


Förbered en form 25x25cm med bakplåtspapper. 
Riv mandelmassan och vispa ihop den med äggvita och socker. bred ut jämnt i formen och grädda 175 grader i 18 minuter. Låt kallna helt.

Vispa florsocker och smör luftigt och häll i resterande, hallon, äggula, vanilj och få ihop till en slät kräm. Bred över den helt kalla kakan. Ställ in i kyl/frys en stund.

Smält chokladen och fördela på kakan. Kyl den i kylskåp en timme eller två. Skär upp i rutor.


 

Kommentarer