Mango Cheesecake Bars




En riktigt god cheesecake som jag kommer göra igen. Slät och och god. 
Jag hade bjudning och serverade den med en klick grädde och hallon, perfekt avslut till kaffet. 
Sen åt barnen upp resten när jag tittade bort. Ongar!







Förbered en fyrkantig form 25x25 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175 grader.

1 mango
1 msk maizena

1 paket ekologiska Göteborgskex Brago
60 gr smör, smält

2 askar Philadelphiaost, rumstempererade
1 burk kondenserad mjölk
2 ekologiska ägg
Limejuice av 1 lime
1 tsk vaniljextrakt


Få ut mangoköttet på vilket sätt du vill, även kärnan. Kör mangon i blender till en slät pure och häll den i kastrull tillsammans med maizena. Koka upp till den är tjock, det går snabbt. Ställ åt sidan.

Krossa bragokexen till smulor och blanda i det smälta smöret. Fördela i formen och tryck ner kexen hårt så det blir så fast som möjligt. Baka 8-10 minuter.

Vispa Philadelphian till den är krämig och klumpfri, det tar några minuter. Blanda i den kondenserade mjölken. Fyll på med ägg, ett i taget. Slutligen blanda i limejuice och vanilj till en krämig cheesecakesmet.

Blanda 1/4 av smeten med mangon. 

Häll resterande 3/4 över den bakade botten och klicka ut mangosmeten ovanpå det. Ta en kniv och gör mönster i cheesecaken om det går.

Grädda 20-25 minuter. Låt den svalna och kallna och sen ställ den i kylskåp över natten.

Skär i rutor. Går utmärkt att frysa.






 

Kommentarer