Rhubarb Frangipane Galette

Innehåller reklam för Bagaren och Kocken 


Denna gången blev baket inte så lyckat, tror min köksvåg väger fel. Så det blir nästa inköp. 

Måste slå ett slag för denna så grymt bra silikon kavel som jag köpt på Bagaren och Kocken för flera år sen men den är så bra och lätt tvättad. Stor gilla på den.

Rabarberna är gigantiska i år, så nu måste jag baka av dem och göra goda grejer, de är ju som bäst nu, riktigt smälter av mjukhet.








Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten

Gör mördegen lite hastigt, smöret ska vara kallt och vattnet med. 


Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt

Vispa ihop till en smet

Fyllning
400 gr rabarber
1 msk socker
1 msk mandelmjöl

Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker

190 gr i 35-38 minuter

Galet god!


Vaniljsås:
3 äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljkorn ekologiska
Vispas till en luftig och vit konsistens. 

3 dl ekologisk grädde vispas.
Blandas ihop med med äggetvispet till en kräm.



 

Kommentarer