Frusen Pistage och marängtårta


En misslyckad tårta är även det en tårta, haha! Fast så galet blev det inte. Den blev riktigt god, perfekt att ha i frysen när man får oväntade gäster. Pistage är ju det godaste som finns nästan. Så gott!






4 ekologiska äggvitor
2 dl socker
några droppar ättika

Vispa upp äggvitorna till de börjar skumma, häll i sockret lite i taget och vispa i maskin i 10 minuter eller längre, mot slutet så häller jag i några droppar ättika.

Jag tog en spritspåse med rund tyll, ca 1 cm öppning och spritsade en rundel först och sen byggde jag runt kanten som en mur.

Grädda 100 gr varmluft i 1,5 timme, kolla så den är torr. Låt den stå tills ugnen är kall eller över natten.

4 dl grädde
1/2 dl florsocker
60 gram pistagenötter hackade

Vispa grädden och blanda försiktigt ner resterande. Fyll tårtan och frys skapelsen.





 

Kommentarer