Kanelbullar


Häromdagen när vi bakade kardemummabullar så bakade vi även kanelbullar Sally och jag. De blev väldigt goda och fluffiga. Jag använde äggostvassle då jag har mängder efter påskens alla äggostar ;) Då hoppar jag ägget i receptet nedan.

Ha en go söndag!







Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet vatten (äggostvassle)
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr mjukt smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl 

Jäs i 45 minuter


Till kanelbullarna:
200 gr smör
1 msk ekologisk kanel
1 dl ekologiskt råsocker


Blanda fyllningen och smeta över den färdig utkavlade degen, rulla ihop och skiva till bullar. Ställ in i kylen över natten eller jäs 45 minuter och baka av.

 Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.




 

Kommentarer