Rhubarb Frangipane Galette





Längtat efter denna rabarbergalette, så jag sprang till svärmors igår och fick se att hon hade rabarber som tjockat på sig. Mina är bara några cm höga ännu. Så jag pallade rabarber av svärmor ;)
Jag hade behövt mer rabarber men man tar vad man har. Den blev super god. 

Maken var på vraken igår hela dagen så då kan man passa på att baka med gluten i. Väldigt god är denna galette. Så passa på nu när rabarbern är som bäst.

















Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten

Gör mördegen lite hastigt, smöret ska vara kallt och vattnet med. 


Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt

Vispa ihop till en smet

Fyllning
400 gr rabarber
1 msk socker
1 msk mandelmjöl

Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker

190 gr i 35-38 minuter

Galet god!


Vaniljsås:
3 äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljkorn ekologiska
Vispas till en luftig och vit konsistens. 

3 dl ekologisk grädde vispas.
Blandas ihop med med äggetvispet till en kräm.



 

Kommentarer