Tekakor på havre och graham



Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle. Så bytte ut vattnen nedan mot detta. 





8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn)

1 liter ljummet vatten
låt detta stå och svälla i 20 minuter

1.5 dl rapsolja eller olivolja
1 msk salt
2 msk mörk sirap
50 gr jäst
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
5 dl ekologiskt dinkelmjöl
ca 8 dl ekologiskt vetemjöl
blanda i resten, jäs 20 minuter.

Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem.
Grädda 200 grader varmluft i 12 minuter

Jag körde in tre plåtar samtidigt, funkade jättebra :)







Kommentarer