lördag 18 april 2015

Marängtårta med hallon








En av tårtorna blev denna som jag så ofta gör, med äggkräm och garnerad med hallon på dotterns kompiskalas. 







Maräng:

4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit

Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...


Kräm:

4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm.
Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör.

Låt krämen kallna i kylen innan den används mellan bottnarna.

Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.

1 ask hallon

Detta är receptet på 10 bitar av tårtan, men den på bilden är 15 bitars så vill man ha det så ökar man en halv gång till av allt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar