fredag 24 april 2015

Pecan och chokladpaj



Pecan och chokladpaj är grymt gott! Men denna gången missade jag att man ska vispa upp äggen lite lätt. Jag vispade dem för mycket. Jaja! Den blev god ändå. 





Pecannötter är verkligen en favorit, denna paj med choklad i är makalöst god. Passar så bra hela året.


3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten

Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.

4 ägg
2.4 dl muscovadosocker
1.5 dl ljus sirap
40 gr smält smör
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljextrakt
170 gr smält mörk choklad
4.5 dl Pecannötter grovt hackade

Vispa äggen lite lätt och häll i övriga ingredienser förutom pecannötterna. Istället för vaniljextrakt kan man ta vaniljsocker, om det är svårt att få tag på.Lägg pecannötterna i pajformen och häll över chokladkolan. Grädda 10 minuter i 200 grader. Sänk sedan värmen till 160 grader och grädda i 40 minuter till. Låt pajen svalna och servera den kall med vispad grädde eller vaniljglass.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar