fredag 17 april 2015

Morotspaj








Dottern hade kalas på sin födelsedag i söndags. Hon serverade matpajer. Denna morotspajen är den godaste av matpajer och jag gjorde två stycken. 





Pajdeg:

100 g smör
1 dl grahamsmjöl 
1  1/2 dl vetemjöl
1 dl riven ost
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 gula lökar
4 morötter
1-2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron

Äggstanning:

3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven ost 
150 g Philadelphia cream cheese 



Gör pajdegen och grädda skalet i 180 grader varmluft i 10 minuter.
Under tiden så steker man morötter, lök och vitlök i oljan  i  10 minuter och tillsätter kryddorna. Häll i pajskalet och fyll på med äggstanningen och grädda 25 minuter till. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar