måndag 27 april 2015

Sirapslimpor



Nu är kavalkaden med brödbakandet över för denna gången, hoppas det varar länge i frysen ;) Nu är sirapslimporna bakade med. Limpa är ju rätt lättätet.








2 bröd
50 gr smör
2 dl filmjölk
3 dl äggostvassle
50 gr jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
8 dl ekologiskt vetemjöl 
5 dl ekologiskt rågmjöl

Om man inte ha någon vassle kan man ta  totalt 5 dl filmjölk.

Värm vasslen och blanda den med jästen. Blanda i smör, sirap och filmjölk innan man häller i mjölet och knådar länge. 
Jäs i 1 timme.
Gör limporna och lägg på bakplåtspapper på plåt. 
Jäs 40 minuter.
Grädda 35 minuter i 180 grader varmluft.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar