Pistage Macarons


Så det blev en omgång till med pistage macarons eftersom misslyckandet var ett faktum med föregående macaronbak. Dessa blev bättre. Det hade slutat regna igår på sen eftermiddagen när detta baket drog igång. 
Svägerskan ville ha med smörkräm emellan och inte chokladkräm. De är godare utan choklad. Japp, så är det. Men vackrare med choklad. Tycker jag.



100 gr malda pistagenötter
200 gr siktat florsocker
110 gr äggvita
5 msk socker
Grön pastafärg

Vispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Vitorna ska precis hänga ihop. Blanda i mandelmjöl och florsocker. Spritsa ut femkronorstora kakor på bakplåtspapper och låt dem torka i en timme... Grädda 15 minuter på 150 grader. Jag har en tom plåt högst upp i ugnen så får de inte färg.

100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker


Vispa smör tillsammans med florsockret. I med resten till en god smörkräm. Häll i en sprits och spritsa på hälften av kakorna. Sätt ihop två och två. 


Kommentarer