Pistage macarons med chokladsmörkräm


Svägerskan fyller 35 och ville ha lite macarons till sin fest. Av pistage. Igår när jag började baka dessa så sken solen, men sen kom regnet. Maräng gillar ju inte när det är fuktigt. PÅ hösten och vintern spelar inte så stor roll för då är det ändå så torrt inne. Men på sommaren, det funkade inte alls. Vi har ju haft så härligt väder i över två månader men igår fick vi igen för det goa vädret. Regnet skulle tydligen ta igen för upphållet på en dag. Jisses vad det regnade!

Så massa misslyckade macarons blev det, det fick bli chokladsmak emellan på dessa, så äter vi upp dem själva. För hur det än är så spelar det ju ingen större roll om de är misslyckade till utseendet, de är ju grymt goda ändå!



100 gr malda pistagenötter
200 gr siktat florsocker
110 gr äggvita
5 msk socker
Grön pastafärg

Vispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Vitorna ska precis hänga ihop. Blanda i mandelmjöl och florsocker. Spritsa ut femkronorstora kakor på bakplåtspapper och låt dem torka i en timme... Grädda 15 minuter på 150 grader. Jag har en tom plåt högst upp i ugnen så får de inte färg.

100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao av god kvalitet

Vispa smör tillsammans med florsockret. I med resten till en god smörkräm. Häll i en sprits och spritsa på hälften av kakorna. Sätt ihop två och två. 


Kommentarer