Brownies med fudge



Bakade denna till Hönökonferensledningen och bjöd på den där. En chokladigare brownie får man nog leta efter. Lagom kladdig och så.






Botten:

175 gram smör
3 dl socker
1 1/2 dl kakao  (från Valrhona är bäst)
1/4 tsk salt
1/2 dl sirap
3 ekologiska ägg
1 1/2 dl siktat mjöl


Vispa smör och socker luftigt, i med kakao, salt och sirap. Ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner mjölet. Fyll formen med smeten och grädda 35 minuter i 175 grader.

Jag använde en 20x20 cm form som jag klätt med bakplåtspapper.

Chokladfudge:

1 1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl sirap
200 gram choklad

Koka upp grädde, mjölk och sirap. Tag av från plattan och grovhacka chokladen och låt den smälta ner i gräddkoket.

När kakan svalnat så hälls fudgen på kakan. Frys kakan i en 1/2 timme så blir det lättare att skära den i 16 rutor.

Tror att en klick grädde på denna kan göra sig ;)


Kommentarer