Kålpudding


Kålpudding är bland det godaste på bordet. Men det äter man ju inte så ofta direkt. Det tar ju ett tag att fixa men så gott det är!






  • 1 huvud färsk vitkål, strimlad
  • smör
  • 1 msk soja (från hälsokosten som inte innehåller hormoner)
  • 1 1/2 msk ljus sirap

  • 700 g nötfärs
  • 1.5 dl ekologisk vispgrädde
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 2 msk ekologisk oxfond
  • 1/2 dl vatten
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 msk soja (från hälsokosten som inte innehåller hormoner)
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Stek vitkålen i smör och låt sojan och sirapen glida ner. Vitkålen ska bli helt mjuk. Salta och peppra.

Blanda nötfärsen med alla ingredienserna till en smet. Den ska vara rätt lös. Ta ur hälften av kålen ur grytan och lägg i färsen. På med resterande vitkål. Sätt in i ugnen som ska vara uppvärmd till 180 grader. Den stod inne i 40 minuter sen stängde jag av ugnen och lät den stå kvar i flera timmar. 

Det blir sky som man gör sås på, serveras med kokt potatis, hemmakokta lingon och grönsaker. 





 

Kommentarer