Dessert med blåbär och hallon




När jag gjorde bröllopstårtan förra helgen så fick jag vaniljkräm över eftersom jag använde hälften av krämen som fyllning.

Receptet nedan är på 6 glas om du inte använt hälften som jag gjorde.




6 glas

4,5 dl ekologisk röd mjölk
1,8 dl socker
1 tsk vaniljextrakt eller en halv vaniljstång
3 msk maizena
3 ekologiska äggulor
30 gr riktigt smör

Koka upp mjölk, hälften av sockret och vaniljstång. Rör ihop äggulor och maizena med resterande socker. Häll över lite av den varma mjölken över äggen medan du vispar kraftigt och låt sen resten gå i. Häll tillbaka i kastrullen och vispa mot botten på svag värme tills krämen tjocknat. Lägg i smöret så det smälter ner och blanda runt. Låt kallna helt. Använd vattenbad om det är bråttom.

3-4 dl ekologisk grädde som du vispar
Blåbär och hallon

Blanda den kalla vaniljkrämen med vispgrädden. Lägg blåbär i botten och häll över lite kräm. Fyll på med hallon och sen kräm och toppa med blåbär.



 

Kommentarer