Smörkaka med mjölkchoklad, hasselnötter och havssalt


I helgen så la fine Roy ut dessa små skapelser på sin sida och de såg ju riktigt goda ut. De var de med kan jag säga, helt magiskt goda. 

Jag bytte ut citron mot lime, vilket funkade finfint. 












200 g smör
1 1/2 dl strösocker 
1 msk vaniljsocker 
20 g lime saft, (1/2 lime)
5 dl ekologiskt vetemjöl 
1/2 tsk bikarbonat 


100 g hasselnötter
200 g Marabou mjölkchoklad
flingsalt

Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och limesaft fluffigt. Blanda i de torra ingredienserna och blanda samman till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt vila i kylen 20 minuter, det gör den lättare att kavla ut.

Kavla ut degen på en mjölad arbetsyta, 5 mm tjock. Stansa ut kakor med en pepparkaksform, jag tog ett hjärta.
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. 
Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Kakorna ska få en lätt gyllenbrun färg. Fördela
 lite choklad på varje kaka, så den smälter medan kakorna fortfarande är varma. Bred ut jämnt över kakan. Toppa med hackade hasselnötter och flingsalt.




 

Kommentarer