Kantarellstuvad hummer


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kitchen Time


Kassa bilder när mörkret faller på, men så galet gott det är med hummer. Vi orkade inte äta upp allt på lördagskvällen så vi fick hugga i även på söndagen med hummern. Men det gjorde ingen kan man säga. Hummer är ändå underreklamerat. För det är smarrigt värre...

På söndagen tog jag och dottern ett glas rödvin till hummern och det passade faktiskt väldigt bra måste jag säga. Hur har jag tänkt i alla år och haft vitt vin till. Nä, rött får det vara i fortsättningen. En Zinfandel.

Tallrikarna kommer från Rörstrand och är Swedish Grace och du hittar dessa HÄR till riktigt bra pris just nu, så passa på.






Svampgratinerad hummer:

2 kokta humrar
100 gr färska kantareller eller champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
salt, peppar
riven ost

Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet.
 Skär köttet i tärningar och lägg skalen i en form.
Fräs svampen i smör.
Gör gratängsåsen.
Lägg i hummerköttet och svampen och fyll de tomma skalen.
På med osten.

Grädda 250 grader i 10 minuter.



Kommentarer