Kokosgranola


Maken ska ha hummerskiva ikväll med grabbarna i skogen. Så som vanligt så fick jag baka en kaka till efterrätt. Så jag passade även på att göra lite granola efter kakan var bakad.

Denna fantastiskt goda kokosgranolan är så grymt god. Passar toppen till yoghurt eller till fruktsallad. Originalet är med korinter i istället för tranbär, men det var det som fanns i skåpet imorse så det fick bli tranbär denna gången.

Vilka härliga höstdagar vi har nu, det får strax bli en söndagspromenad.








2, 5 dl ekologisk kokos (Kung Markattas)
3 ekologiska äggvitor
1, 2 dl kokossocker (Kung Markattas)
0,8 dl tranbär
0,8 dl mandel
0,8 dl pumpakärnor
0,8 dl valnötter
0,8 dl pekannötter
1 km Himalayasalt

Grovhacka nötterna. Blanda allt och lägg ut på en bakplåtsklädd plåt. I ugnen som är uppvärmd till 160 med varmluft. Rosta i 15+5 minuter, alltså rör om emellan.

Häll upp på burk, en snygg en...










 

Kommentarer