NutellaBrownie

Betalt samarbete med Bagaren och Kocken



I veckan gjorde jag brownies till en vän, så dubbel sats av receptet nedan. Mycket god brownie detta. Nu har även dottern lärt sig hur man bakar Nutella brownies så när jag kom hem igår så stod det även en i min kyl. Redig tös!

Jag var på kalligrafikurs och kransbinderikurs igår, heldag och mycket mysigt i en sjöbod. Kransbinderiet gick bra, kalligrafien får jag öva på ett par decennier innan det sitter tror jag.

När jag bakar dessa kakor och gör dubbel sats så gör jag det ändå i mina fyrkantiga formar, tycker det är lättare att hantera. Men det går lika bra att göra dessa i långpanna förstås. De ska vara lite lösa när du tar ut dem ur ugnen. Så stelnar de när de svalnar och satt sig i kylskåp i flera timmar, helst över natten.


Nutellabrownie:

125 gr äkta smör
2.5 dl socker
1.5 dl Valrhona kakao
1/2 dl ekologisk sirap
3 ägg
1.5 dl ekologiskt vetemjöl
1/2 burk nutella

Vispa smör och socker krämigt. Blanda i kakao och sirap. Sen ett ägg i taget. 
Rör ner mjölet försiktigt. Häll i formen som är klädd med bakplåtspapper. 
Klicka i nutellan och blanda runt lite försiktigt så det blir swirled av det hela på toppen. 
Grädda 175 grader varmluft i 20-25 minuter.

Låt brownien svalna.



 

Kommentarer