Sallys Nutella Brownie

Betalt samarbete med Bagaren och Kocken




Igår kom jag hem från en kursa och dottern Sally hade bakat nutellabownies, vilket verkar vara det 
nya nu ;) 
Vi bakar dessa i fyrkantiga formar spm är 20x20cm, vilket fungerar väldigt bra och de blir lite högre. HÄR finns en liknande form på Bagaren och Kocken.

Kakan kan man ha en klick grädde till om man vill. 




Nutellabrownie:

125 gr äkta smör
2.5 dl socker
1.5 dl Valrhona kakao
1/2 dl ekologisk sirap
3 ägg
1.5 dl ekologiskt vetemjöl
1/2 burk nutella

Vispa smör och socker krämigt. Blanda i kakao och sirap. Sen ett ägg i taget. 
Rör ner mjölet försiktigt. Häll i formen som är klädd med bakplåtspapper. 
Klicka i nutellan och blanda runt lite försiktigt så det blir swirled av det hela på toppen. 
Grädda 175 grader varmluft i 20-25 minuter.

Låt brownien svalna.




 

Kommentarer