Vegetarisk Curry





Denna rätt är så god och jag började göra den när mellandottern kom hem från Atlantenseglingen där hon mellanlandade på Grenada och hon kom hem med massor av goda kryddor.

Helt amazing!

Den är mycket smak men inte stark utan bara god. Jag har gjort den med kyckling som du kan söka här på bloggen efter det receptet. Jag hade glömt att köpa koriander, med det ska vara över maten när man äter den. 







3 msk rapsolja
2 gula lökar finhackade
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
3 cm färsk ingefära, riven
1/2 tsk mald gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/4 tsk chilipulver
5 dl vatten
1 burk krossad tomat


olja
5 potatisar i skivor
2 morötter i slantar
blomkål
broccoli

1 dl grädde
2dl vatten

salt, peppar

färsk koriander

turkisk yoghurt
mango chutney
ris


Fräs löken i oljan tills den är mjuk det tar ca 10 minuter, fräs i ingefära och kryddorna några minuter. Häll i vatten och tomatkross. Låt koka 15 minuter. Salta efter smak.

Woka grönsakerna i stekpanna så de får lite fräs. Lägg i dem i curryn och låt dessa koka sig mjuka. Jag lät potatisen och morötterna ha lite längre tid i koket än resten.

Häll i grädde och mer vatten de sista tre-fyra minuterna. Salta och peppra.

Servera med ris, yoghurt och mango chutney!

Supergott!!








Kommentarer