Kardemummabullar



Kardemummabullar är ju så gott, en riktig höjdare. Men å andra sidan så är ju bullar det som är godast av allt. 
Jag gjorde dubbel sats av receptet och satte degen i går kväll sent och sen delade upp degen i tre bunkar så fick det kalljäsa på trappan över natten. Så imorse eller jag rullade ur sängen 09.30 då jag hade en skitnatt och inte somnade förrän efter 05. Så är det ibland när man har ungdomar till barn. 

Fyllningen vispade jag färdigt igårkväll, så det var bara att kavla och köra. Gick väldigt fort att baka nygräddade bullar denna förmiddag. 
Så vissa barn tog en bulle till frukost.

Annars har det mest regnat idag, men det gjorde inget...


















Deg:
50 gr jäst
4 dl lagom varm äggostvassle eller mjölk 3%
1 msk nymalen kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
12-13 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter

Fyllning
200 gr smör
1 msk nymalen kardemumma
1 dl råsocker

Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. Lägg över halva degen från båda håll. Skär sen remsor som knyts ihop till en bulle. Jäs 30 minuter. 

Penslade med ägg och sirap. Strödde över kardemumma och råsocker
Grädda 180 grader i 12 minuter.



Kommentarer