Semlor


Kanske inte de snyggaste semlorna. Fick hastigt slänga ihop dem idag som efterrätt när kusinen var över på lunch.
Bullarna hade jag i frysen sen tidigare bakning!






Bullar
50 gr jäst
3 dl ljummen ekologisk mjölk
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl 

Jäs i 45 minuter.
Dela degen i 18 bullar och låt dem jäsa 45 minuter
Grädda 200 grader varmluft i 7-8 minuter.

Mandelmassa
125 gr mandel
1 1/2 dl socker som man kör några minuter i blender.
En skvätt mjölk i mandelmassan så den blir krämigare.
(Denna mängd mandelmassa räcker till ca hälften av semmelbullarna).

Skär av toppen av bullen, kräma på lite mandelmassa på bottendelen, sen grädde ovanpå det och sätt på locket. Sikta florsocker över.

Ätes med fördel med varm mjölk. 


Kommentarer