Kladdkaka med Dulce de leche och pistagenötter




Igår tjuvåt vi en sån här kaka till kaffet på jobbet. Den var bakad hos vår lokala restaurang Lilling Cottage. En klick grädde förhöjde kakan som vi tjuvåt.
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Så gott!

Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl.





























250 gr smör
250 gr mörk choklad
4 dl florsocker
1 1/2 dl bovetemjöl eller ekologiskt vetemjöl
4 ägg

Rör ihop ingredienserna, vispa inget. Fyll en form med löstagbar kant som är smörad och mjölad. Förslagsvis med det mjölet man använde i kakan.

180 grader i 18 minuter.
låt den stå kallt gärna över natten.

1 burk dulce de leche (färdigkokt kondenserad mjölk)
hackad pistage

Lägg på strax innan servering.


Kommentarer