Lammlår med örtpotatis




It´s the little things in life thats makes it big!


Det roliga på vintern är att man lagar massor av god mat på kvällarna och njuter i mängd. Det tråkiga är att det är så mörkt ute och korten blir helt kassa. 

Denna måltid var helt fantastisk god, så även om korten inte är direkt lysande så vill jag ändå blogga om det. Det är som mycket annat ser ut så mycket på ytan med något grymt döljer sig inuti.

Vi köpte världens godaste lamm av några vänner innan jul. Makalöst hur bra dessa djur verkar haft det. 



Ett lammlår
50 gr smör
rivet skal av 1 lime
1 msk honung
2 tsk salt
2 msk torkad timjan
Svartpeppar
1 riven klyfta vitlök
1 skivad klyfta vitlök

Gör en smet av allt utom den skivade vitlöken. Smeta in låret med det och tryck i den skivade vitlöken. Stek i ugn 225 grader i 10 minuter. Sänk värmen till 125 och stek i två timmar till.
Låt det dra i 15 mindre innan du skär upp det.

Örtpotatis
Skiva potatisen tunt och lägg i omgångar i en form skiva smör och häll på olivolja, blandat med örter som timjan, rosmarin och oregano samt svartpeppar och salt.

Stek i ugnen 30 minuter 200 grader

Till detta serverade jag en god sås, sallad och melon.


Kommentarer