Saffransbullar med vit choklad


S A F F R A N i bullar är ju gott. Denna gången fick jag en leverans från en indisk kryddbutik i Göteborg, men det var troligtvis ingen äkta saffran. Grundlurad. Ingen saffransmak och ingen färg alls. Vill du se hur de ska se ut så kan du titta här.
Bullarna blev inte vackra ens men det är nog inte saffranets fel, beror nog på bagaren mer ;) 

Jag bakade dessa i måndags när det var mörkt på kvällen. Man hinner ju inte fota så mycket eftersom solen går ner tidigt och dagarna är korta!











 40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader)
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad

Ägg till pensling
Pinjenötter

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter





Kommentarer