Glutenfri morotspaj


Dottern fick för sig för några veckor sen att hon skulle äta glutenfritt ett tag. Då gjorde jag denna pajen en kväll. Den var god!





Pajdeg:

100 g smör
2
1 dl riven ost
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 gula lökar
4 morötter
1-2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron

Äggstanning:

3 ägg
2 dl mjölk eller grädde
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven ost 
150 g Philadelphia cream cheese 


Gör pajdegen och grädda skalet i 180 grader varmluft i 10 minuter.
Under tiden så steker man morötter, lök och vitlök i oljan  i  10 minuter och tillsätter kryddorna. Häll i pajskalet och fyll på med äggstanningen och grädda 25 minuter till. 


Kommentarer