söndag 18 december 2016

Mjölkchokladfudge med karamelliserade salta mandlar






Ska man göra en julgodis till så gör detta! Så superenkelt och grymmegott!
Hittade detta receptet hos Roy igår. Låter som jag känner honom, haha! Men det gör jag ju inte såklart! Men han gör väldigt goda saker. 

Denna julgodiset har allt. Crisp, mandel och choklad!

Denna veckan har jag haft hur massa som helst att göra, hjälper inte till med två migrändagar på det. Så igår fick huset städas och och på eftermiddagen bakade jag macarons och gjorde en del julgodis. Men idag är det slappesöndag!






200 gr mandel

85 gr socker
2 msk vatten
25 gr smör

500 gr mjölkchoklad (Marabou)
50 gr smör
1 burk kondenserad mjölk
1/4 tsk flingsalt

Rosta mandeln i het stekpanna. Lägg dem på en tallrik så länge. Smält sockret och vattnet i stekpannan så det karamelliseras och häll i mandeln och smöret. När det är lagom, häll på ett bakplåtspapper för att kallna och stelna.

Micra choklad, kondenserad mjölk, smör och salt. Det går fort. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv. Lägg i den i chokladsmältet och blanda. Häll i form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. När den svalnat så förvara den i kylskåp över natten, den kan du skära upp den i snygga rutor! Lite flingsalt på det hela! 





I en burk som inte öppnas förrän julafton. Säkert ;) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar