söndag 25 december 2016

Cashew, lime och senapsgriljerad julskinka



I år gjorde jag två skinkor, den första är redan uppäten. Den var så ren från fett i mitten, perfekt rätt igenom. Vad är oddsen liksom. Dagen innan julafton gjorde jag denna julskinka från samma ställe, samma uppfödare, men denna grisen hade mer fett insprängt. Gillar bättre den första utan fett.
Många år nu så har jag köpt julskinkan från Hälsingestintan. Alltid tillagad i ugnen i stekpåse.



Julskinkan placerar jag i en stekpåse, för att sen steka den ugnen till den uppnår 70 grader i innertemperatur.

1 ägg
4 msk senap
rivet skal av 1 lime
2 msk ströbröd
2 msk cashewnötter finhackade

Blanda ägg, senap och limeskal. Bred över den färdiga skinkan och strö över cashew och panko eller vanligt ekologiskt ströbröd. Griljera 8-10 minuter 225 grader.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar