Mjölkchokladfudge med karamelliserade salta mandlar



Gjorde dessa grymt goda mjölkchokladfudge med karamelliserade salta mandlar igen. Så grymt goda!
Det är roy som la ut denna på sitt Insta härom dagen och tidigare i veckan gjorde jag en sats. Amazing good, måste jag säga!



 Jag har formar som är både 20x20 cm och 25x25cm, väldigt användbara. Dessa har jag köpt på William Sonoma i USA. 




200 gr mandel

85 gr socker
2 msk vatten
25 gr smör

500 gr mjölkchoklad (Marabou)
50 gr smör
1 burk kondenserad mjölk
1/4 tsk flingsalt

Rosta mandeln i het stekpanna. Lägg dem på en tallrik så länge. Smält sockret och vattnet i stekpannan så det karamelliseras och häll i mandeln och smöret. När det är lagom, häll på ett bakplåtspapper för att kallna och stelna.

Micra choklad, kondenserad mjölk, smör och salt. Det går fort. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv. Lägg i den i chokladsmältet och blanda. Häll i form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. När den svalnat så förvara den i kylskåp över natten, den kan du skära upp den i snygga rutor! Lite flingsalt på det hela! 






Kommentarer