söndag 25 december 2016

Laxcheesecake


Varje jul, varje påsk och ibland däremellan gör jag laxcheesecake. Väldigt god måste jag säga. Cheesecaken gjorde jag dagen innan julafton. När jag skulle garnera den på julaftonsmorgon så hade jag glömt att köpa gurka. Så det blev bara citron och dill typ. 




Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Kör kavringen i en blender så det blir smulor av det. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut kavringen i en form med löstagbar kant.

Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraise
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar

Vispa osten och cream fraisen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.



Dukade bordet på diagonalen för att alla skulle få plats.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar