Vitchoklad pannacotta med jordgubb och limesås





När jag fyllde år fick jag god choklad av jobbet. Den var från Valrhona och fick tre olika paket. Så grymt fina och goda att ha i efterrätter. De som inhandlat detta vet precis vad jag blir glad över. Perfekt present till mig!!! Tack Caroline!!!



Receptet är från Roy Fares och är super enkelt att göra. Det går super snabbt, men man måste göra det i god tid. Så perfekt om man man behöver förbereda i god tid.













3 dl ekologisk grädde
1 1/2 dl ekologisk mjölk
2 gelantinblad
170 gr vit choklad

Koka upp grädde och mjölk. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Krama ut dem och lägg i den heta grädden. Rör ner den vita chokladen samtidigt så den smälter. Låt svalna.

1 dl vatten
1 dl socker
skal och saft av en lime
2 dl jordgubbar

Koka ihop detta så jordgubbarna blir mjuka. Mixa till en slät kräm. 

1 liter jordgubbar

Häll upp pannacottan i 6 glas. Låt stå i 3-4 timmar i kylen. Toppa med jordgubb och limesåsen. Toppa med färska fina jordgubbar.

Perfekt midsommar dessert.



Kommentarer