Mandeltårta



Gjorde en mandeltårta i helgen. Den var försvinnande god kan man säga. Rena taberaset på den. Den är ju väldigt enkel att göra så det blir nog fler gånger tror jag.




5 ekologiska äggvitor
1 dl socker
150 g mandelmjöl


Vispa äggvitorna och häll ner lite socker i taget under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln. Lägg två bakpapper över två plåtar. Fördela smeten i två rundlar. Grädda varje plåt i 175 gr i ca 18 min. Låt svalna helt.

5 ekologiska äggulor
1 dl ekologisk grädde
1 dl socker
150 g smör


Blanda äggulor, grädde och socker i en kastrull. Rör om till krämen tjocknar, den ska inte koka. Ta av kastrullen ifrån plattan och rör ner smöret. Låt den gula smörkrämen kallna sen stelna i kylskåp.
Lägg en mandelbotten på ett fat. Häll över nästan hälften av smörkrämen. Lägg på den andra botten och häll över resten av smörkrämen. Rosta en näve mandelspån i en torr stekpanna och toppa mandeltårtan med detta.







Kommentarer