Blueberry waffles and vanilla icecream


Idag blev det dessa urgoda våfflorna. Jag har ett belgiskt våffeljärn från Kitchen Aid och det blir supersmarriga våfflor som man kan variera i det oändliga. Idag blev det blåbär och hemmagjord vaniljglass. 

Stora dottern är på Nyhem men resterande barn är hemma och har sommarlov. Har ingen inspiration alls till att laga mat. Inte att baka heller egentligen. Tydligen så känns det till och med motgång över att handla maten. Så egentligen fanns det väl bara våfflor kvar att göra för så tomt är kylskåpet. Men nu har jag satt en deg för kalljästa frallor som jag ska baka av till morgonen. De blir go frukost det.







Recept på våfflorna:


2 eko ägg
3/4 dl socker
2 tsk eko vaniljsocker
4 1/2 dl eko mjölk
125 gr smält smör
12 gr färsk jäst
6 dl ekologiskt vetemjöl

Smält smöret och blanda i mjölken så det blir ca 37 grader, smula ner jästen. Blanda ner ägg, vaniljsocker och vetemjöl. Rör inte för mycket. Låt vila 20 minuter.

Grädda i belgiskt våffeljärn.

Under tiden smeten vilar så gör glassen.



4 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver eko
2 dl eko grädde
2 dl ekologisk tjock yoghurt

Vispa äggvitorna med hälften av sockret.
Vispa äggulorna med resterande socker och vanilj.
Vispa grädden och blanda i yoghurten.

Blanda allt och kör i glassmaskin.

Blåbär





Kommentarer