Himmelsk jordgubbstårta










 Ska man blogga om något man gjort men inte är gott? Det är ju egentligen frågan.

ALLA (med såklart många undantag) bloggar med baktema bloggar just nu om denna tårtan. De skriver om hur fantastiskt god den är och jag tänkte jag måste testa, nu när det är skolavslutning och allt. Vilken besvikelse. Inte alls god. Rent av sliskig. 
Nu gillar ju jag inte för söta saker och det kan ju vara därför, den var väldigt söt. För mycket socker i den helt enkelt.
Det kan ju vara jag med som inte riktigt gjort rätt. Men det är ju nästan otänkbart eller;) Haha, jodå det händer allt. Ibland.

Ärlighet varar längst.
Alltid.










Botten:
4 ekologiska ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl ekologisk vispgrädde
175 g Philadelphia
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g hackade jordgubbar


Smörj och bröa med kokos en form med löstagbar kant 15 cm.
Vispa ägg och socker poröst på högsta hastighet i kitchenaiden eller med visp.Blanda ner de torra ingredienserna vänd sedan ner dem i smeten.Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter i 175 grader.
Låt den svalna helt.

Dela botten i tre delar.
Vispa grädden hårt i en bunke.Vispa upp philadelphia med florsocker, tillsätt vaniljsockret.Vänd ner i grädden.Tillsätt  de hackade jordgubbarna och rör om.

Lägg fyllning mellan tårtbottnarna och runtom. 









Kommentarer