Vit choklad kladdkaka med blåbär



Sån grymt god kladdkaka.

Vit choklad och blåbär.

Den måste sätta sig över natten i kylen för att få den sega konsistensen som en kladdkaka ska ha. En klick grädde till och lyckan är i hamn vad god den är.








Bilden ovan är den ljummen (några i familjen hade bråttom), men nedan har den satt sig i kylen. Det är så den ska vara.




2 ekologiska ägg
1 dl muscovadosocker
1 dl råsocker

100 gr smält smör
100 gr vit choklad av fin kvalitet
2 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Smält smöret och smält ner chokladen, häll detta i äggblandningen tillsammans med vetemjöl och vaniljsocker. Rör inte för länge, det ska precis gå ihop.
Häll smeten i en smord och mjölad form.

Häll över 1 1/2 dl frysta blåbär. Grädda 15 minuter i 200 grader.

Låt svalna och kyl den sen så den är kall.





 Tjoho!




Kommentarer