måndag 29 juni 2015

Strawberry New York Cheesecake





Fick lite gäster från staterna i helgen, gjorde denna goa jordgubbs cheesecake. Tjena god! Lite roligt att dekorera den med grädde och jordgubbar. Det som är så käckt med cheesecake är ju att man gör den dagen innan. Den måste stå till sig i kylen.



 300 gram digestive
150 gr smör
 
600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1/2 ask färska jordgubbar
 
Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant. 
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över jordgubbarna och tryck ner några i smeten.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.




En liten skral bit över dagen efter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar