Rostade gulbetor på getostkräm




Denna goda rätt brukar jag göra med morötter men nu när gulbetorna lyste som guld på affären så testade jag det istället. Det var jättegott till grillad kyckling och rostad potatis/sötpotatis.




1 bunt gulbetor
2 msk olivolja
1/4 tsk vitlökspuder, salt och peppar

Rosta i ugnen 200 - 210gr i 20-30 minuter
De ska vara färdiga.


150 gr bredbar getost, rumstempererad (utan kanter alltså)
1,75 dl grekisk yoghurt 10%
1/2 msk varm honung
Vispa krämigt med en elvisp, vispa en stund. Bred ut i en form.
Ställ undan tills betorna är färdiga.

1/2 -1 påse pinjenötter
1/2 msk varm honung (micro går snabbt)

Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Lägg de nyrostade betorna på getostkrämen, sprinkla över pinjenötterna och den varma honungen. Toppa med färsk persilja eller färsk timjan. 





 

Kommentarer