Plock - små italienska "tapas"


Äntligen lite varmare kväll igår så vi kunde sitta ute. Molnigt med varmt, sommaren 2023 måste slå rekord i kass blåsig sommar.

Gjorde dessa två tallrikar med burrata och kantareller och tomat, burrata och pesto på olivstekt surdegsbröd. Japp massa gött!!

Gubben fick två glutenfria med. 







BURRATA MED SMÖRSTEKTA KANTARELLER 

150 g kantareller 
1 burrata
 smör 
ev 1-2 vitlöksklyftor 
2 msk finhackad persilja 
Finriven parmesan 
Salt & peppar 
Surdegsbröd 

Rensa kantarellerna och stek i smör ca 5-10 min tills vätskan dunstar bort.  Kantarellerna ska få fin färg. Stek brödet i olivolja på båda sidor. Toppa brödet med burrata, parmesan och kantareller och basilika.


BRUSCHETTA MED BURRATA, PESTO OCH TOMAT

1 burrata
pesto
romanticatomater
Surdegsbröd

Stek brödet i olivolja på båda sidor, jag har en halv vitlök vid sidan av i stekpannan. Fördela burrata, tomater och pesto på bröden och toppa med basilika.

Ett glas rött till!! 



 

Kommentarer