Blackberry Cheesecake bars


I lördags bakade jag dessa grymma bars. Sprang ut och plockade björnbären runt knuten medan maskinen vispade cheesecakesmeten och botten stod i ugnen. Det är en riktigt god ruta måste jag säga. Just nu kan man fynda björnbär i bergen, fast man blir massa myggebiten. 
Sen fick formen med kaka vila i kylen under natten. Så det blev en söndags kaka ;)
















Ta fram alla ingredienser, de kan med fördel vara i rumstemperatur.


210 gr björnbär

Koka björnbären i fem minuter, så de avger sin vätska. Sila bort kärnorna och koka upp på nytt, tills du får en sirapkonsistens på saften. Låt svalna.

Klä en form 20x20cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader. 


150 gr digestive
45 gr smör 

Krossa kexen i en blender, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i formen. Ta hjälp av ett glas när du plattar ut det.
Grädda 10 minuter.

Sänk ugnen till 140 grader.


400 gr philadelphia
80 gr grekisk yoghurt
100 gr socker
1 1/2 tsk maizena
2 ekologiska ägg
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver eller ekologiskt vaniljpasta

ca 25 björnbär

Låt philadelphian och yoghurten vispas till en kräm. Blanda i socker, maizena. Låt maskinen gå medan ett ägg i taget åker i. Glöm inte att putta i vaniljen.

Ta fram björnbärssirapen och blanda med 1 1/2 msk cheesecakesmet. Häll resterande smet över kexbotten och platta ut. Skeda ut björnbärssmeten och ta en knivudd och blanda försiktigt mönster. Fyll på med några björnbär. 

Grädda i 30-35 minuter. Låt den sen stå kvar i ugnen med luckan öppen. När den är kall så ställ den i kylskåp över natten!

Nästa dag så skivar du upp den i rutor!

Tada! Färdigt!!



 

Kommentarer