Pizza napolitansk

Reklam för Bagaren och Kocken


I går kväll bakade vi pizza och nu börjar vi få till det riktigt bra efter mycket övning. Vi gjorde även glutenfria till gubben. 

Pizzaugnen fick jag i morsdagpresent förra året och den har blivit använd minsann. HÄR finns den! Väldigt trevligt att man kan ta med den om man vill när man är på utflykt.

Hela familjen ville vara med och äta pizza och njuta av kvällen!












6 bottnar

5 dl vatten - ca13-17 grader
5-6 gr jäst
ca 0,9 kilo mjöl - av 00 sort
25 gr salt

Blanda vatten jäst och salt, häll i mjöl men spara en del så den inte blir för hård. Blanda i 5 minuter och checka degen. Blanda 5 minuter till. Låt den vila i en kvart. Forma 6 bollar som vägen runt 200 gram. Låt jäsa i 6 timmar i 20 grader täckta med plast eller handduk, vill du kan du stoppa den i kylen och den kan förvaras där upp till 2 dygn. Jag vägde ämnena och la dem i oljad småskålar täckta med plastfolie i kylen. Jäste perfekt.

Koka en tomatsås på krossade fina tomater från Mutti. 

Värm upp pizzaugnen till 500grader (tar minst en kvart).

Ta ut pizzabollen från kylen och forma med händerna till en pizzabotten, lite tjockare runt kanterna. Använd rätt mycket mjöl under pizzan.

Bred ett tunt lager tomatsås och klicka ut mozzarella och riven parmesan. 

Toppa med det du gillar, sen lite droppar av olivolja över det hela.

Vi körde:
getost, pinjenötter, honung
paprika, rödlök, stekta champinjoner
serrano, ruccola (på efter gräddning)
bianco med getost (använde cream fraiche)





 

Kommentarer