Pepparkakor
Det blev ett litet pepparkaksbak här. Gjorde två olika degar men den ena åkte i soptunnan, den dög inte ens till pepparkakshuset. Men den andra blev väldigt god. Så den tänker jag dela med mig av receptet på. Dessa pepparkakor har barnen bakat ut och format själva ;)
425 gr smör
425 gr socker
425 gr ekologisk sirap
1 1/4 kg mjöl
1 msk malda nejlikor
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 1/2 msk bikarbonat
Vispa socker och smör poröst, blanda i övriga ingredienser, blir degen för torr kan man lägga i lite vatten.
Lägg degen i kylen över natten.
Baka 175 grader i 5 minuter
425 gr smör
425 gr socker
425 gr ekologisk sirap
1 1/4 kg mjöl
1 msk malda nejlikor
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 1/2 msk bikarbonat
Vispa socker och smör poröst, blanda i övriga ingredienser, blir degen för torr kan man lägga i lite vatten.
Lägg degen i kylen över natten.
Baka 175 grader i 5 minuter
Kommentarer
Skicka en kommentar