Ekologiska havrehjärtan
Massor av goda ostar i kylen men inget gott bröd, sa den tonåriga dottern. Nej det var faktiskt ett tag sen jag bakade bröd. Äter själv väldigt sällan en macka, så det blir att baka bröd som barnen gillar.
8 dl havregryn, Saltå Kvarn
1 liter ljummet vatten
låt detta stå och svälla i 20 minuter
1.5 dl rapsolja
1 msk salt
2 msk mörk sirap
50 gr ekologisk jäst
2 dl grahamsmjöl, ekologiskt
ca 1.7 liter fullkorns vetemjöl
blanda i resten, jäs 20 minuter
forma 24 hjärtantekakor med hjälp av en pepparkaksform och jäs på plåt i 30 minuter, nagga med en gaffel. Grädda 190 grader varmluft i 12 minuter
Jag körde in tre plåtar samtidigt, funkade jättebra :)
8 dl havregryn, Saltå Kvarn
1 liter ljummet vatten
låt detta stå och svälla i 20 minuter
1.5 dl rapsolja
1 msk salt
2 msk mörk sirap
50 gr ekologisk jäst
2 dl grahamsmjöl, ekologiskt
ca 1.7 liter fullkorns vetemjöl
blanda i resten, jäs 20 minuter
forma 24 hjärtantekakor med hjälp av en pepparkaksform och jäs på plåt i 30 minuter, nagga med en gaffel. Grädda 190 grader varmluft i 12 minuter
Jag körde in tre plåtar samtidigt, funkade jättebra :)
Kommentarer
Skicka en kommentar