Mjuk Pepparkaka
Mjuk pepparkaka tillhör julen. Nu åkte min sista lingonsylt, så nu får jag koka ny sylt snarast...
110 gram rumstempererat smör
2 dl farinsocker
2 ägg
1/2 dl creme fraîche
1/2 dl tjock yoghurt
3/4 dl lingonsylt
3 dl vetemjöl
3 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
Vispa smör och farinsocker krämigt, tillsätt sedan äggen och vispa samman till en fluffig smet. Blanda ner creme fraîche, yoghurt och lingonsylt. Blanda därefter mjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten. Spraya med nonstick olja i en större form eller använd mindre formar som jag använde mig av. Grädda och låt svalna på galler.
175 grader i 50 minuter om du har en stor form, 225 grader i 10 minuter om du använder dej av plåt med miniformar i.
Om du inte har pepparkakskrydda hemma, som jag inte hade, så kan man göra egen.
1 msk kanel
2 msk ingefära
2 msk nejlika
1 tsk kardemumma
Blandas och förvaras i burk med lock.
Kommentarer
Skicka en kommentar