Orange Chocolate Cheesecake
Apelsinchoklad cheesecake är nog min favorit av alla. Just denna ska få flytta till Rörö och avnjutas där. En klick grädde på den så sitter den som ett smäck.
Här är det viktigt att ha fin choklad, om man skulle välja en billigare variant, så sjunker den till botten. Jag använder mig av Anthon Bergs 70 % och jag är inte överförtjust egentligen av mörk choklad, men i denna så lättas de mörka chokladsmakerna upp och rundas av från osten.
Botten;
140 gr digstivekex
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör
Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.
500 gr Philadelphiaost
125 ml cream fraîche
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad
Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. Imelda cream fraîchen, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Pudra cacao över kakan.
Här är det viktigt att ha fin choklad, om man skulle välja en billigare variant, så sjunker den till botten. Jag använder mig av Anthon Bergs 70 % och jag är inte överförtjust egentligen av mörk choklad, men i denna så lättas de mörka chokladsmakerna upp och rundas av från osten.
Botten;
140 gr digstivekex
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör
Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.
500 gr Philadelphiaost
125 ml cream fraîche
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad
Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. Imelda cream fraîchen, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Pudra cacao över kakan.
Kommentarer
Skicka en kommentar