Vaniljkaka
Igår hade jag lite besök. Så jag bakade denna kakan på förmiddagen. Den är rätt go faktiskt och jag gjorde ju den för några veckor sen till målaren som målade om köket.
Lite florsocker på kakan så blir den ju öide snyggare att se på!
Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper.
250 gr smör
5 dl ekologiskt vetemjöl
2 dl socker
1/2 msk bakpulver
2 msk ekologiskt vaniljsocker
Jag körde denna i min Kitchen aid till en smulig mördegssmet.
Tryck ut hälften av mördegen i formen.
Vispa ihop:
2 ekologiska ägg
1 dl kesella
2 1/2 dl ekologisk cream fraiche
1 1/2 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
Häll krämen över botten. Smula över resten mördeg över smeten.
Grädda kakan 30 minuter i 200°.
Låt den kallna innan man skär upp den i 16 rutor.
Kommentarer
Skicka en kommentar