Lax cheesecake


Laxcheesecake passar till påsk, till jul, till midsommar och allt där emellan. Vansinnigt enkel att göra. Vansinnigt god att äta. 
Jag gillar att det inte är gelatin i den. Det momentet är bekvämt att slippa. Kroppen mår bättre utan gelatin med. Win-Win liksom!




















Här gjorde jag den i en form som är 26 cm i diameter. Gör man den i mindre form typ 23-24 så blir den högre. Jag gör olika hur jag tycker. Det är en smaksak helt enkelt!











Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Kör kavringen i en blender så det blir smulor av det. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut kavringen i en form med löstagbar kant.

Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraiche
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar
Vispa osten och cream fraichen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.




Kommentarer