Trattkantarell risotto



Fick massa risotto över när jag gjorde sist. Så dagen efter hittade jag upp den med lite trattkantareller som jag hade torkade från i höstas. Men det finns ju att köpa året runt, den torkade varianten alltså. Vill man göra det på färska kantareller på hösten så kan man ju bara steka upp dem lite lätt och lägga i risotton.
Gott var det!







Risotto:

3 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
4 dl risottoris
1/2 dl vit balsamvinäger
1,2 liter kokande ekologisk kycklingbuljong
Salt, peppar
2 dl nyriven fin parmesanost 

Stek löken i olivoljan. Häll i riset och rosta det i 5 minuter. Häll i balsamvinäger och lite av buljongen och låt det koka in. Häll över buljongen lite i taget och rör hela tiden. Det tar 20-25 minuter tills det är klart.

Blöt upp 1 dl torkade kantareller i kokande vatten några minuter och blanda i risotton!





Kommentarer