Morotsbröd





Idag blev det både morotsbröd och morotskaka i bakningen. Igår hade jag migrän i 10 timmar, helt slut efter det. Lite pompom idag med faktiskt!
Men lite bakning orkade jag med och få ordning lite till i köket... Nu är målaren klar med sitt, så nu väntar jag hem gubben inatt som får skruva in kontakterna. Sen hoppas jag att luckorna som är inne på sprutlackering kommer i veckan!






Tre limpor på jäsning.








Lite flingsalt och timjan på det!
















 50 gr jäst

5 dl vatten
1/2 dl rapsolja
2 msk sirap
1 msk ekologiskt salt
1 msk torkad timjan
3 1/2 dl rivna ekologiska morötter
5 dl ekologiskt grahamsmjöl
8 dl ekologiskt vetemjöl

Blanda allt som en bröddeg som du jäser i 45 minuter.
Dela i tre limpor på en plåt och jäs 20 minuter till på plåten.

Pensla med vattten och söt över flingsalt och torkad timjan.
Grädda 220 gr varmluft i 20 minuter.



Kommentarer